Aug 17, 2005, 10:05 PM

КОТКА 

  Poetry
992 0 2

Тя - светлозелени очите -
пробляскващо жадни за плен.
Някаква песен, сънливо,
преде си зад мен.

 

С подскоци, фатално комични,
огъва опасна снага.
Тъй сякаш желания скришни
потръпват с вина.

 

Защо ли посоката знае?!
Нехайна жестокост в тила
е впила. С изящество вае
безмълвна съдба.

 

Опашка наивно отпуска,
забравила миша вражда.
Обръща се. После се впуска
и чезне в дъжда.

 

Марин Лазаров

 

© Марин Лазаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • приятно стихотворение. има попадения
  • И това ми харесва, но ми позволи един малък съвет - довери се и се остави на страстта да пишеш, именно тя ще ти помогне, когато думите се сковат. Мисля, че можеш още много повече
Random works
: ??:??