Jan 21, 2012, 5:17 AM

Котка и... 

  Poetry » For kids
1184 0 14

Навън студът е кучешки.

До милото си внуче съм,

седим си до прозореца

и тихичко говоря му...

 

Виж! Котка се промъква

към старата стена...

Че скоро ще се мръкне,

а гладничка е тя.

 

О, я виж как се кротна,

 видяла е следа!

С какво се храни котката,

кажи. Ти знаеш! Да...?!

 

А внучката наблизо е,

но взряна в телевизора,

отвръща ми така:

- Със котешка храна!

 

 

 

© Цонка Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??