Mar 27, 2013, 10:16 AM

Котка с платноходка 

  Poetry » For kids
1268 0 6


Къдрушкото Марти отива да ляга,
глава на възглавницата слага
и щом започне да сънува,
за чудна страна отпътува.
Посреща го сърдита акула,
тя пие лекарство от ампула,
а след нея наконтена лисица
си слага кадифена ръкавица.
Над вратата леля сова
си закача една подкова,
а на полянка малка мишка
си разглежда цветна книжка.
В езерото рижа котка
вози се на платноходка,
а на брега шарена кокошка
си купува старинна брошка.
В гората кафява мечка
готви супа върху печка,
а пък малкият тюлен
пере чорап в зелен леген.
В сладкарница една коза
сладко пийва си боза,
а до нея крокодил
се закичил със бодил.
До тях една жълтичка патка
нещо пише във тетрадка,
а един усмихнат слон
си надува там балон.
На дървото мъничка светулка
си подрънква с бебешка дрънкулка,
а полегнал хипопотам
се завива със юрган.
И един танцуващ кон
свири на акордеон,
а другарчето му носорог
пийва си чайче от глог.
Пъстроцветен папагал
плете на една кука шал
и на Марти ще го подари,
да го топли рано призори.

 

23.03.2013 г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??