Aug 23, 2007, 9:47 AM

Котките (...) 

  Poetry
795 0 9

Честит рожден ден, Обич!


Котките

Котките обичат да е топло -
мекичко, удобно - просто Дом.
Смокини си растяха на Стамопло.
Сега растат хотели - Alfa, Beta, Rome...

Отива си уютът. Топлотата.
Крещи бетонно в грозните грамади.
Напудрени и чужди важно крачат,
преливат от мангизи препечени номади.
*
Плажът пуст и див - наш до болка!
Огради до небе високи.
Не питам кой, защо, от де и колко.
Знам само, че е грешната посока!
*
А Котките обичат Топлината...

10 Февруари 2006, Стар Уей, Средиземно Море.

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??