Apr 3, 2012, 12:31 PM

Крадецът на сънища 

  Poetry » Love
1131 1 19

КРАДЕЦЪТ НА СЪНИЩА

 

Не зная какъв си,

но зная – крадец си

на сънища чудни

от цветни градини.

Човек да се чуди

на твойто изкуство...

Смили се над мене

и всичко върни ми!

 

Нали си разбойник –

очаквах да дойдеш

с пиратска превръзка,

пищови и нож.

А ти ме ограби

с вълшебната ласка

на чистите струни

във звездната нощ...

 

Сега си доволен.

Открадна съня ми.

Със него се скиташ

по белия свят.

А аз си останах,

будувам и моля

дано пак да звънне

с копитце, крилат...

 

Със дъх да притвори

безсънни зеници.

Да пръсне в душата ми

бели звезди.

Но ти го открадна

съня ми! Юздиците

здраво притискаш

към свойте гърди...

© Алина Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??