Feb 24, 2005, 4:52 PM

Красив живот им подариха 

  Poetry
827 0 3

Красив живот им подариха

Мигове........
Несравними...
Мигове...
Грозни.
Мога ли да не бъда себе си?
Поне за минута да се махна в пустинята?!
Нарушавам служебното им спокойствие!
Бия камбаните всяка нощ,будя!
Всяка нощ в ареста прекарвам,-
всяка нощ нарушавам закона.
Светофари ме удрят с палки,-
забранено е да говориш на хората.
Забранено е да им казваш роби,
забранено е да ги будиш...
Има мигове красиви и грозни.
И животи има такива.
Красив живот и на мене предложиха,
ако спра камбани да бия.
Но не спрях.Отлетяха надеждите.
Побелях.Във клошар се превърнах.
И замлъкнаха рязко поетите,-
със живота красив се прегръщаха.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Реални въпроси с действителни отговори...И море от истини, в които ще се удавим...Страхотна е новата ти творба, много впечатляваща...6
  • радвам се че ти харесва Пепина
  • Чудесен стих Ясене! И много истинкси както винаги! Поздравлеия с усмихнато 6.
Random works
: ??:??