Mar 9, 2021, 2:05 PM

Красива е 

  Poetry
680 8 23

Посърнало е утрото на изток,

скрипти ръждясалото слънце на ръба,

повдига се нагоре със вериги -

държани здраво в Божия ръка.

 

Лениво всяка сутрин се облича -

или във бяла роба кърпена със скреж,

или във цвят на флорентинска перуника,

като мома на пролетен годеж.

 

Красива е, красива е Земята,

там дето не е пипал ни един човек -

все още неогазена тревата,

все още непознала интелект.

 

И няма тонове бетон закрили плажа,

ни шум на бързащи към нищото коли.

Планински ручей приказка разказва,

че хората за кратко сме дошли.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??