Jan 30, 2013, 1:10 PM  

Красота 

  Poetry » Humour
965 0 3

Един паун вървеше гордо

разперил шарени пера.

Току провикваше се бодро,

току размахваше крила.

 

И тъй се пъчеше безмерно,

че гръмнал би от суета,

от толкова високомерие

за свойта чудна красота.

 

След него стъпваше унило,

невзрачно, сиво същество.

Боже! Каква несправедливост!

Без ни едно цветно перо...

 

Това бе женската злочеста,

създадена от Бог така,

да е невидима невеста 

на птица с дивна красота.

 

Но, нещо страшно в миг се случи.

От храстите, като куршум,

една лисица зла изскочи

и грабна гордия паун.

 

И знаете ли най-накрая

от тази чудна красота

какво остана, то се знае -

само прекрасните пера.

 

От много перчене паунът

опасността не бе видял,

тъй хубав и пъстрокостюмен, 

но.... звярът беше го изял...

© Керанка Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления за поучителната басня! А епиграмата на Радой Ралин, поставена вместо снимка на личната ти страница, особено ме кефи и често идвам тук, за да я препрочета.
  • Хареса ми!
  • Уникални са тия твои басни
    Много им се кефя, мерсонче!
Random works
: ??:??