Ад
Прекрачих прага на злостния ад -
улови ме той с гняв за ревера.
В самотата, сетил смъртния хлад
ми остана последната вера –
тишина да издиря в злобния ек
да съзра светлината във здрача –
знам, щастлив е само този човек,
който знае как в ада се плаче.
© Атанас Янев All rights reserved.