Mar 21, 2008, 8:18 AM

Краят на танцьорката... 

  Poetry
732 0 19

 

И тази нощ... И само тази нощ...

С познати думи крие голотата...

На пламъка на трепкащата свещ

ще кръвне пак душата ù разплакана.

 

И тази нощ. И само тази нощ...

Ще плъзга тяло... В звук ще го усуква.

Ще чезне над ликуващата гмеж...

И ще завижда на света на мъртвите.

 

Последна нощ е. Ще я издържи.

За кой ли път все същото прошепва.

Разнищват я до клетка сто очи...

В раззинати усти свещта потрепва...

 

Звукът я приютява в своя дом...

Спасително потъва... ослепяла...

Един развя пари. А друг - кондом....

Сега е лепкава... А утре ще е бяла...

 

Последна нощ е. Вече го реши...

Стопи се мракът. А свещта догаря...

Угасна тъмното... И светло се роди...

Разтърсващ звук разцепи будоара...

 

© Людмила Билярска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??