Sep 28, 2010, 2:40 PM

Крепост моя - у дома 

  Poetry » Other
532 0 6
Ще ме познаеш по очите насълзени,
тъй милно вперени в златистата ограда
и керемидите, до кръв почервенели,
потънали в лъчистата забрава.

Ще те позная по вратите златни
и здравеца, надничащ от ръцете,
от майчините топли длани
и песента на щиглеца, докосваща сърцето.

Пред прага ти ще се позная многоцветна.
Пречистена за новото начало.
Косата вече дълга ще преметна
от чуждото на твоето издръжливо рамо.

На стълбите в гръдта ти ще приседна,
попили всяка моя болка, самота.
Ще те докосна вътре в мен, ще те погледна -
Крепост моя - у дома.
22.09.10

© Николина Милева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??