Jan 11, 2021, 8:03 PM

Криеница 

  Poetry
624 7 14

Зимно ми е. И те търся

моя клетнице-душа.

Скри се. Исках да избърша

сълзите. А утеша

ли във теб, което плаче,

мъка ли ми споделиш,

в мене ще прогониш здрача,

изгрева ще защитиш.

Покажи се да се стоплим

и прегърнем без вина.

Криеш се зад моя вопъл.

Слабост е, че съм жена.

Страх ме е! Без тебе вехна

като в празен тъжен храм.

Криеницата открехна

студ... Но огън ще ти дам! 

© Цветето Б. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??