Dec 6, 2020, 9:51 PM

Криле 

  Poetry
853 3 6

Господ слиза по въжена стълба
и от нищо чертае ми път.
Пътят малко познат е. Прегърбен 
до завой - ускорен кръстопът.

 

Ако някой ми каже, че мога
злите сили чрез него да спра,
аз ще тръгна покорна след Бога
и ще вярвам наивно в скръбта. 

 

Но е страшно да вярваш в Голгота
щом от нея душата кърви. 
Тя разпъва до ужас живота ти. 
Той е смъртно ранен, но върви...

 

С него смело вървя и не спирам.
Вяра взела съм - тъй за кадем.
В мен нощта доверчиво се взира
и за утре ми дава... Криле...

 

Mimi Ivanova

© Mimi Ivanova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??