Nov 14, 2019, 10:49 PM

Крилете на мисълта 

  Poetry
875 0 0

Мисълта е чудна фея,

криле ти дава да летиш

и където искаш с нея

ти може да се приземиш.

 

Книжка ли четеш, тогава,

ето че си вече там

и пред тебе всичко става,

виждаш го с очите сам.

 

Тя те там телепортира

по начин необикновен,

сякаш филм ти прожектира

и си в него потопен.

 

А поискаш ли, обратно

тя те връща на часа.

Тъй пътуваш многократно

и се случват чудеса.

 

С мисълта далеч отиваш,

дето нивга не си бил

и несетно тъй откриваш,

че си мъдрост придобил.

 

Мисълта криле ти дава

към мечтите да летиш

и те води, направлява,

в дело да ги претвориш.

 

Мисълта те утешава,

тъжен ли си, наскърбен

и ти кротко обещава

утрешен прекрасен ден.

 

Мисълта е чудна сила

и вълшебства тя твори.

Мисълта е фея мила

и криле ще ти дари.

 

© Ангелина Михайлова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??