Feb 26, 2021, 8:00 AM

Кръговрат 

  Poetry
248 1 3

Пелинът ли е вино следлюбовно,
щом в спомените още в мен горчи?
Пиянството да си простя - не мога.
Преследват ме две хубави очи

и аромат на твоите къдрици
целувани от мен в неслънчев ден.
Отде да знам, че ти, била си жрица
и няма втори шанс любов за мен.

Сега пелин от чашата отпивам.
И чашата за жалост е сама.
Усещането с тебе ме залива,
горчилката е всъщност самота

която се превърнала във вино
в подобна среща някога, назад...
Спокоен съм, че аз не съм причина
горчилката да тачим в моят град.

Аз просто пия и любов си спомням.
Тя също като виното горчи.
Шишето ми е дядовата стомна
в която търсел той, две хубави очи.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??