Nov 5, 2007, 3:51 PM

Кръговрат 

  Poetry
760 0 24
Мрак.
Без Луна.
Без звезди.
Самотна птица.
Кукумяука в нощта.
Куче вие в далечината -
                                отпред.
Глухо стене от глад 
стара, бедна жена.
Във гората вълк, единак
търси плячка
                   и втора, и пак...
... И прескача дворове
                                  и плет
до насищане на вълчия глад.
...........
Вие куче.
Кукумявка крещи.
А някъде там,
през девет реки
се ражда живот и...
умира човек!
... А цвете отново
и отново цъфти
и за раждане,
и за смърт!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??