Oct 10, 2009, 12:21 AM

Кръстопът 

  Poetry » Love
651 0 8

В посоките на някой кръстопът

сърцето ми към теб ще се разтвори

и силните криле ще се стопят

към залеза на птиците, в простора.

 

Авлигата едничка ще се спре

задъхана на малкия прозорец.

Ще вдигнеш изтънялото перде

мeжду ни, срещу клюките на хората.

 

Сърцето ми тогава ще тупти

в божествения ритъм вече с твоето;

с кръвта си ще усетя, че и ти

си в шепота на шумата в усоето.

 

И аз като сокол ще полетя

след птичето към бялата ти къща.

Изминали са толкова лета,

но винаги при тебе се завръщам!...

 

В посоките на някой кръстопът

сърцето ми към теб ще се разтвори

и синорите тихо ще цъфтят

от макове на влюбените хора.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??