Mar 19, 2017, 5:45 PM

Кръстопът 

  Poetry » Love
800 5 5

Среднощен бяг и множество въпроси
изливат се като помия върху мен 
излищества, мечти, лъжи-любови 
разкъсват днес един предел.
Изгрява и залязва след това
една искрица.. .в очите... от небето,
и слънцето замества се с луна,
а този наш житейски кръговрат 
на светофари пак червено свети.
А таз вечерница сега 
защо не ми посочи
посоката... на скока?

А този свят дали си знае цената?

И защо ни гледа от толкова високо?
Нали  сме тленни... защо да ни боли?
Смили се, ще си платя цената
на мечтател, наивно вярващ в добротата.
Не се кори... ще си платя 
и вярата в хората дори.
Наивността граничи с лудост.
А любовта с глупостта белязана тупти!

 

На кръстопътя на живота
стигам за не знам си кой ли път. 
Дали  отново ще изпитам 
лудостта от избора на грешния към тебе път?
На кръстопът съм... а дали те искам –
идва пак нощта
и няма вече време, място в сърцето 
за хора... без душа!
Я. К

© Yana All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви...Усмивки 😘
  • Харесано!
  • Хареса ми!
  • "Наивността граничи с лудост.
    А любовта с глупостта белязана тупти!"
    Харесах!
  • Вечен кръстопът...Разпната от въпроси е твоята душа.Болка от обич търси път към заобикалящия свят.Но там лежат съмнения неизбежни... Успех!😍
Random works
: ??:??