Кучето има права нерушими,
старецът има перде на окото.
Скитат след пагубни две Фукошими
лични, но всъщност такъв е животът.
Жив е човекът, но за обществото
пътник е, щом му обърне гърба си.
Кучешки жребий изтегли на тото,
вяра не хващат му пълни стомаси.
Умно животно, без думи разбира
болката, скрита в сърцето човешко,
Близък и верен приятел намира
битникът, с време надбягващ се тежко.
Глутница странна, надлъгват късмета,
пазят искрици надежда нетленни.
Стръвно ги ръфа съдбата проклета,
жадно изтръгват минути безценни.
© Светличка All rights reserved.