Jan 13, 2019, 4:52 PM

Кучешки живот 

  Poetry » Other
1697 15 30

Гризеш живота до побъркване,

като корица плесенясал хляб,

подхвърлен я от милосърдие,

я от злоба, или на инат.

 

Зъбите се оказват здрави

и стържат кучешкия пай,

а някой там се забавлява-

живот безпочвен,няма край.

 

Разкапваш се от чужда болка,

попила в твоето сърце,

белязан си,това е -толкоз,

ако не искаш - не живей!

 

Кой би могъл да управлява

едно терзано същество,

попаднало сред мръсна плява

на елитарно общество?

 

Разкъсан си от двете сили

и мъчиш се да се държиш.

Какво до тук са съградили,

за да ликуваш и тъжиш?

 

Поглъщай гадната отрова,

прицеждай всеки гнил микроб,

за да излезеш от обкова

на този кучешки живот.

 

© Миночка Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??