Oct 28, 2023, 10:35 AM

Куфарът на Влада 

  Poetry » Love
195 2 2

КУФАРЪТ НА ВЛАДА

 

Денят дойде на варненската гара.

Ти не пристигна с нощния експрес.

С клошарина си делнахме цигара.

С кафенца – две, от автомата – нес.

 

Във шепите ми цветето повяхна.

Дъждът намокри моето сако.

И три ченгета – мамицата тяхна! –

изгледаха ме страшно под око.

 

Два помияра постната ми пица

изгълтаха на екс – със кетчуп сос.

Като че ли английската кралица

очаквах аз на седми коловоз!

 

Бакшишите в такситата заспаха.

Засмука травеститът сок фрапе.

И плаках аз под гаровата стряха

като едно прокудено хлапе.

 

Часовникът бе спрял на 5 без 10.

А фурната отвори нейде в шест.

Така ли ще я карам всяка есен? –

от тебе, мила, нито кост, ни вест.

 

Облегнах гръб на килнатия буфер.

Душата ми за теб се размечта! –

пристигнеш ли във Варна, с твоя куфар

да тръгна с теб! – до края на света.

 

27 октомврий 2023 г.

гр. Варна, 20, 30 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??