May 18, 2018, 8:47 PM

Култ 

  Poetry
310 0 0

Култ към личността? Имам само огледало.

Ще си създам партия, народ и страна.

И там горе на трибуната ще застана.

 

И ще разказвам за славната революция,

За героичното минало и светлите бъднини.

Знамена ще се развяват, ще се ронят сълзи.

 

Ще размахвам ръка там горе на трибуната.

Под мен ще минава шествие от верни слуги.

И плакати с лика ми гордо ще разнасят.

 

Най-славният вожд на най-великия народ!

Най-много обичам превъзходната степен.

Особено, когато се отнася до мене.

 

Но аз сега имам само огледалото.

И чашата, пълна догоре с надежда.

И онзи глас, който не спира да ми казва:

 

Пий до дъно, бъди себе си, бъди велик!

Празнувай, бъди владетел на момента!

Утре ще си пак най-обикновен човек.

© Ваня Накова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??