Лято е - Морето пише въздишки
в умовете на мечтателите.
За отпуски питат трудови книжки,
а бирата... събира приятелите...
Слънцето отгоре гледа към плажа
и яде му се варен мамул,
а бетонът се лее и пълни кофража,
надзираван от бригадир-сомнамбул...
Лято е - с дъх на сладолед и на цаца,
оцветено от шарени плувки и сутиени,
скърцат обръчите на старата каца,
а реките... са пресъхнали вени...
Обути във джапанки, тежко дишат тълпите,
а поетите търсят най-светлата рима.
Но защо ли в душите, в душите
е зима?
10.06.2015
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.