Oct 29, 2011, 6:18 PM

Къде се роди ти, любов? 

  Poetry » Love
761 0 1

В твоето утро - далечно и красиво,

очаквах един лъч от надежда аз.

Ей, ти, любов - де е твоето слънце изгряло,

в ледовете на сърцето пустинен стана моят глас.


Небе ли беше за мене ти,

нощ ли, звезда ли?

Камбанен звън, в храм без свещи,

или в тишината шепот от тъга?


Илюзия ли си, блян ли,

на колко километри си ти от мен?

Виждам те, в тревица ти капчица роса си,

признак за тежкия без любов човешки ден.


Вселена една е, аз го зная,

да - и друг живот няма!

Сякаш не си реалност, но в чувства теб вечно те има,

ей, ти - моя мъничка и земна любов,

кажи къде и защо си се родила?

 

Милан Милев

29.10.2011

© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??