Aug 25, 2012, 3:08 PM

Късче топлота 

  Poetry » Other
869 0 19

 

Поспря се малко. И в очите му се вгледа.

Видяха му се чисти и добри.

Изтръска козината и потрепна,

опашката размърда, накриви.

 

Почуди се дали да спре до него,

или да продължи по пътя свой

където няма нашето, човешко его…

дочу събратята си, кучешкия вой.

 

Със него тръгна. Редом, свойски.

Във крак пристъпяше, умерен ход.

И сякаш служба бе изкарал, войнска,

не го изпускаше от поглед, нито бод.  

 

Така вървяха те. Прегърнати в сърцата.  

Едно момче добро и скитник пес.

Пред тях усмихваше се „синьото им лято”,

а аз със късче топлота поех към нас.

 

 

"Синьо лято" (едва ли се нуждае от обяснение): испански сериал, третиращ редица въпроси, включително и тези за приятелството.  

© Криси All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??