късмет
Такъв ли е моят пусти късмет,
та все още изживявам нереални мигове;
а след стъпките ми птици кълват
неизречени мисли, покълнали между бурени.
Приятели мои сега са и слепите, защото
виждат желанията ми, заровени в пръстта;
мои приятели са и глухите, защото
улавят звуковете на живота и на радостта.
Взрив ли да възпламеня, та да ми тръгне късметът
и лястовици бели да не гоня по празните писти;
ала от взрива ще почне да чува глухият,
ще провиди и слепият, но само тъжните истини...
© Димитър Митев All rights reserved.