Рани ме враг. Надигнах глас,
а той удари ми плесница
и, победена, се прострях
в калта - убита стара птица.
Защо е, Боже, толкоз лош?
И аз, с какво да му отвърна?
Око ли да извадя? Нож?
Или пък буза да обърна?
Човек е, казах, ще простя
и ще забравя тази случка,
но нямащ нужда от това,
врагът хриптеше: "Лай ме, кучко"!
© Кети Рашева All rights reserved.