Jan 4, 2007, 5:51 PM

ЛЕДЕН ОГЪН 

  Poetry
865 0 17
ЛЕДЕН ОГЪН

Под снега
               кокиче се показва,
нежно стръкче
                                светлина.
Закрила мъничкия цвят
                                във пазва,
бяла преспа
             дари го с топлина.

И ето!
       Тук съм!
               Зъзна премаляла...
Ти, пътнико нечакан...
                            Спри и виж!
(Нима не се боиш
          от завилняла хала?
И стъпките до мен
                        ти не броиш!)

Ако леден огън носиш
                       в шепите сега...
Пъртина ще проправиш
                    до моята душа.

 


© Адриана Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??