Jan 15, 2010, 3:14 PM

Леглото ти е мръсно 

  Poetry
1428 0 19

(посветено)


Леглото ти е мръсно от въздишки,
самотни като просяка пред ЦУМ.
Премяташ стари пожълтели книжки,
а краят на нощта белее вън...

Леглото ти е мръсно и се влачат
из него стари сънища, мечти
и счупени прегръдки жално плачат,
а всеки миг безпомощно мълчи...

Леглото ти е смъртно двойно ложе
и в него се въргаля самота...
Студено-мека бледата ти кожа
докосва я единствено Смъртта...

© Виолета Зашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??