Легна ли си, слънце мое?
Нека те целуна лека-нощно,
на гърдите ти да легна после
и дълго с пръсти да те роша.
Затвори очи, слънце мое.
Аз ще те пазя от тъмното
и с нежни целувки безброй
ще обсипвам очите ти...
Дишай леко, слънце мое,
стаята ухае на нарциси –
зная, че обичаш аромата им,
като ме държиш в ръцете си.
Спи спокойно, слънце мое,
спи щастливо, непробудно,
защото аз съм само твоя
и няма, няма да си тръгна…
© Росина All rights reserved.