Jan 10, 2010, 3:29 PM

Лекокрили пеперуди 

  Poetry » Other
772 0 11

                                                     на Димчо Дебелянов

 

Върху неоновата жара на града

като печална, уморена нестинарка –

 

на тиха скръб най-верната другарка –

 

забрадка черна е разпуснала нощта.

Треперят в мрака сънните листа –

 

безцветни, лекокрили пеперуди...

 

Градът

             от сън дълбок ще се събуди

с римуваната в стихове зора.

 

"Аз искам да те помня все така..." –

 

ще пише пред раздялата поетът,

 

усетил как под мъжката ръка

молитвено догарят редовете...

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??