Jun 22, 2024, 8:41 PM

Лекувам с антитеза 

  Poetry » Phylosophy
77 0 4

Не взех в ръцете си живот,

проплакал в миг след глътка въздух.

Не бях се радвал на любов,

която да не си отиде бързо...

Не се заклех във вечна вярност, 

със тръпнеща душа пред Господ.

Смирен не клекнах пред Олтара,

а псувах нервен и ядосан...

Не бутнах трупчето на слабия,

повярвал в своето бесило. 

Макар и в своите страдания,

от мойта немощ давах сила... 

И често съм подлагал рамо, 

доверени ръце и кръст.

Какво получих във замяна? 

Усещане, че съм наивна стръв. 

Но аз останах над земята, 

че Бог ме цани - изпращач, 

и четно да броя цветята 

на баба, дядо и баща... 

Ала е дълга тази тънка нишка, 

която снажда моята обида, 

далеч с последната въздишка, 

и аз - простѝл, да си отида... 

Не случил толкоз съкровености, 

будувам с поглед към звездите. 

Дори и зад стени от тленност 

духът ми няма да заспи... 

И в мен поетът ще размахва листи 

срещу контузената теза, 

че лек за мъката не е измислен. 

Едва с любов, а камо ли с поезия... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

22.06.2024

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??