Jul 19, 2022, 11:12 AM

Левски 

  Poetry » Civilian
256 0 0

Народът стенеше от мъка,

тирани смукаха му сока,

от тях бе мачкан, тъпкан,

въобще съдба жестока!

 

И един велик, чист човек

огън в душите запали,

извървя той път нелек,

падна, но всеки го жали!

 

Той расото свое заряза

отечеството да освободи,

път към спасението показа,

духовно враговете победи!

 

Подло го издаде предател,

тиранът го уби с бесило,

но и петвековният завоевател

смая се от духовната му сила!

 

Ничие име не каза той,

носеше кръста си докрай,

превърна се в герой,

затуй името му знай!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??