Jun 3, 2010, 9:26 PM

Левски 

  Poetry
790 0 4

Някога в стари времена

България поробена била

и имала герои тя безчет,

за свободата борили се с чест.

В моя стих ще възхваля

Левски – най-славния от тях.

Той смело обикалял градове, села,

да вдигне хората на бой за свобода,

но се намерил предател зъл,

погубил той героя ни добър.

Във февруарски ден студен

обесили османци българина смел.

Духът на Левски не загинал,

съхранил се в нашите сърца

и народа ни повел

в борба за свобода.

Пак е февруари...

Спирам пред паметник един,

цвете слагам и глава навеждам

пред героя ни любим.

 

Българин свободен съм сега

в мечтаната от Левски страна.

 

 

          2009 год.

         Стилияна Страхилова – 6 клас                                                                        

© Ученици All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??