Jan 5, 2012, 11:34 PM

Лицата на музата 

  Poetry » Love
524 0 7

Когато муза те осени

с невидимите си крила,

на листа бял един Есенин

излива своята душа.

 

А яхнеш ли крилат Пегаса

над облаците да хвърчи,

сърцето струните наглася

и лира стройна пак звучи.

 

Или богинята Ерато

задълго в теб ли се всели,

усещаш музата, когато

фонтан от рими заструи...

 

Събудиш ли я ти, прекрасна,

не я оставяй да умре,

че няма обич по нещастна

от таз, с пречупени криле.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??