Sep 3, 2024, 6:19 AM

Лицемерие 

  Poetry » Civilian
96 1 2

В очите те гледат с усмивка гореща,

а щом се обърнеш, капан ти кроят,
съвременна почит фалшива насреща
и думи цинични в утробата спят.

 

От жалката същност ти става студено
и търсиш камина за миг топлина.
Разбираш, че всичко с години градено
отлита към бездна на бурна река.

 

Разбираш, наивност била е безспорно
човешката вяра, жадувала чест
и бягство от пристан на време отпорно,
което очаква възкръснала вест.

 

Далечна и чужда е днес добротата,
а фалшът търгува размахал криле.
Дали ще отключим на рая вратата 
зависи от пулса на наш'то сърце.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, само от нас зависи, как да отвърнем. А отговорът е, грижа и любов. Ако не се получи.... увеличаваме дозата.
  • Много вярно...за съжаление.
Random works
: ??:??