May 1, 2013, 6:32 PM

Лицемерие 

  Poetry
322 0 0

Посветено на всеки, който открива себе си в тези редове :)

Мразя хората, които отказват да се борят -
такива като тях, животът ще ги пребори,
ще ги превърне във гадни, долни твари
и всякаква човечност у тях ще поквари!
Те живеят сякаш са родени във пари -
това ли са научили от свойте прадеди?
Ламтейки за богатствата, играеш губещ ход -
така на системата докрай оставаш роб.
В тинята затъваш, ако не се бориш,
очите закърняват, ако не ги отвориш,
ушите чуват само каквото ти се иска,
но истината е горчива и трябва да ти стиска!

И ето, гръб превил си от страх и от труд,
вместо топлина, в сърцето носиш само студ,
виновен ти е всеки - бедняк, милионер,
но вечно ще останеш един алчен лицемер!

Затова...
римата ми е люта и дръзка
и право във очите ти измамни тя пръска!
Най не обичам да си стягам сърцето
и няма като теб да си нахлузя фереджето!

© Капка Роса All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??