Jun 26, 2008, 7:48 AM

Лилаво 

  Poetry » White poetry
664 0 0

Рамката на прозореца е толкова тясна,
че ръцете ми не минават през нея.
Търся слънцето на небoсклона,
а то спи зад облаците и се усмихва.

 

Капките цветя са толкова бледи,
че не личат в кристалната ваза.
Стъблата са се вплели едно в друго,
забили бодли дълбоко в себе си.

 

Времето е толкова безвъзвратно спряло,
не мога да те накарам да спреш.
Стъпка по стъпка лилавата сянка
се влива в тревата и изчезваш.

 

А мостът е толкова студен и каменен,
знам, че ще cрине, когато стъпя на него.
И все пак го правя, защото ти си там,

отсреща, дълбоко в лилавата трева.

© Слънце All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??