May 4, 2021, 12:27 PM

Лошите момичета 

  Poetry » Other
399 0 0

Има едни такива момичета - 

Дето меки като памука. 

Е, не пишат стихове, 

Но пък всичко изпълняват. 

Не дърпат силно от цигарките 

Но затова пък, винаги угаждат. 

Каквото кажеш - това ще е. 

Пембяно, розово, цикламено...

Както то ти дойде отвътре. 

Там точно в пет без петнайсет на ъгъла.

Ще чака тя. Ще бъде по мярка. 

Не ти се дърпат. Не ти се бъркат. 

Не ти изваждат душица - 

От нерви да я скъсаш!

Но има едни такива момичета

по-черни от въглена.

С очите си дето да не виждаш. 

Без да пипат, без викат, без да се натискат. 

Ще те поставят на място само с поглед. 

Ще ти прережат душицата, през гърлото

След туй ще те оставят да кървиш. 

И не. Няма да ти пожелаят лека нощ - 

Лошите момичета си тръгват бързо! 

Не ти е нужна. Прекалено ти е сложна. 

По-чужда ти е от всякога - Лошата. 

Но ти, защо я търсиш у всякоя?

И защо се ядосваш, че я няма?

© Maria Radeva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??