Jun 23, 2013, 1:51 PM

Ловец на сънища 

  Poetry » Love
706 0 0

В съня ми ти дойде

като неканен гост,

като мираж,

като от приказка мечтана.

 

Не те бях виждала преди,

но търсила съм теб

и този блян аз няма

да изпусна, да оставя.

 

Улових те във съня си аз,

върху който и да искам нямам власт,

но погледът ти толкова далечен ме увлече

във мрежите ти ме оплете

и не мога да изляза вече.

 

Предишна сила, дума, жест

не може нищо да ме вземе,

да ме отдалечи от тебе,

да се опита да отнеме

живота и копнежа мой.

 

Не мога вече да живея

без сънища, без моя блян-мечта,

без теб не мога да копнея

за любов под пъстроцветната дъга.

 

Ти, ловецо мой,

ловец на сънища в нощта,

обричам се да бъда в твойта клопка,

да бъда с теб, дори след края на съня.

 

© Кристина Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??