Oct 1, 2014, 10:45 AM

Луна 

  Poetry
373 0 0

Науката често разбива

на сърцата най-чистия чар.

Ето на - луната красива се оказа

прах прастар.

 

Легенди колко създаде,

колко песни тя нашептя и на

колко влюбени млади вдъхновител

таен бе тя.

 

Милиони години тя подгрява

любов и страст.

Сега се оказа пустиня-глухота,

немота и мраз.

 

Това влюбените не тревожи,

те си вярват в онази луна,

дето грей по законите божий

от незнайни до днес времена.

 

Те си вярват в лъжата-луна,

че любов без лъжа не може!

© Василка Ябанджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??