Feb 22, 2012, 8:26 PM

Лунната долина 

  Poetry » Love
536 0 3

Като сияйна светлина

преливаща над Антарктида

изпълваш тази долина

и къщичката моя свидна.

 

През нощите ми - тишина...

А дните ми се оживяват 

от хор на птици в утринта

и слънцето ме поздравява.


То камъкът ли напече,

отгоре гущер се явява:

във вярност да ми се врече -

корона аз да му поставя. 

 

Далеч в планинския масив,

в речта бъбрива на потока,

над хребета във облак сив -

все теб съзирам, тъмноока!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Живота не винаги е романтичен, но романтиците го живеят в по-красив свят!
  • И на 101 ще си винаги влюбен! Поздрав и успех с новата стихосбирка!
  • "в тревите гущерче ли шава" Романтична лунна долина.Хареса ми.
Random works
: ??:??