Nov 27, 2013, 4:16 PM

Лунният сърп по прозореца чука 

  Poetry » Love
687 0 11

Лунният сърп по прозореца чука.
Нежни кристали от небето се сипят.
Бие сърцето. Ледът се пропуква
и нещо в очите щипе ли, щипе...

На твоята усмивка тъгата незрима...
В очите - стаената, скритата сила...
Боже, колко е много снегът тази зима...
Боже, далече е моята мила...

Отново завят е Пътят за Драма...
Отново блести лед по Полето...
Жици потрепват в песен за двама...
Кълве си трошици от дланта ми врабчето.

Лунният сърп в прозореца ми увисна.
Нежни кристали затанцуваха лудо.
Как искам до тебе да се притисна
и в очите без дъно да се изгубя...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??