Dec 5, 2020, 10:56 AM

Лунно сърце 

  Poetry
394 0 5

Опаковах сърцето си. Да не може да диша.

Да не търси звезди в декемврийската киша.

Твърде много боля ме и обича без мяра.

Не, не искам ни миг лудостта да повтаря.

Затова го заших в извехтяла торбица

и със жест на досада подарих го на птица.

Сега, лунно сърце, нейде Горе се рееш.

 Всяка нощ, щом заспя, във прозореца грееш.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??