Jun 7, 2022, 1:53 PM

Лятна слънчева песен 

  Poetry
640 3 7

Ако пролетта е нежно момиче,

то лятото е огнена жена!

Слънчеви зайчета има в очите, 

и ухае на окосена трева.

 

Лятото със слънцето лудува,

босо стъпва в дъждовните локви.

Звънливо се смее, как да ме чуе,

че съм влюбена в дните му топли?

 

А нощите?...  Не се повтарят!  

Рой светулки по лунни ливади.

Страсти разпалват и в танца изгарят,

докоснали душите ни млади…

 

Лятото срича ноти с врабчетата,

разпъва изумрудено синя палатка

от най-високия клон на черешата

до планината със снежната шапка.

 

Слива хоризонта - златен и син.

Реди петолиние от миди седефени.                                                  

Лятото композира най-светлия химн -

вечната  лятна слънчева песен!

© Даниела Виткова All rights reserved.

The work is a contestant:

Ноти за лятна песен »

18 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??