Sep 11, 2011, 11:50 AM

Лятно междучашие 

  Poetry » Other
592 0 2

Празен съм като открито море -

покрито със светлина пространство.

Като хоризонт, изпълнен с пурпурна меланхолия,

отразена от огледалото на нощта

и закована от звездни лъчи в съня.

Като изсушена тъга и преглътнати солни дюни.

Като сняг, вместо пяна, във вълните през юни.

Като пясък, с който подкупвам Фортуна.

Като премълчани, но скърцащи в устата ми думи.

Празен съм като чаша недопито небе…

© Милко Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??