Jun 28, 2015, 4:44 PM

Лятно утро 

  Poetry » Other
341 1 2

И тази сутрин се събудих

на границата, знаеш как,

между лилави пеперуди

и син небесен похлупак.

 

А вън денят се бе надвесил

в прозорчения ми квадрат,

по детски чист, усмихнат, весел,

с разтворена прегръдка, брат!

 

Така потънал в тази врява

на дългия ни летен ден,

ти в облак бял ми се явяваш,

раздухван от ветрец зелен,

 

разгърнал клоните на вишна

със сипкавия плод червен.

И аз не съм, не съм излишен

в живот, на красотата в плен.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ти винаги си в плен на красотата !Какво по-хубаво от това ! Късмет в неделната вечер !
  • Много хубава творба, Иване. Много образна и с оригинални метафори.Възторжено и живо стихотворение! Поздравление
    и хубава неделна вечер!
Random works
: ??:??