Jun 6, 2021, 10:07 AM

Лято 

  Poetry » Landscape
257 0 0

             Лято

 

Сутрин рано на зарана, 

когато се събудя и стана.

Очи сънливи аз разтривам

и на балкона се показвам.

Слънце ярко ме огрява

и утро свежо засиява.

Свежест е във въздуха,

нежен ,лек ветрец подухва.

Тишина обзема ми душата

приятно гали сетивата.

Птички пеят неуморно,

и летят неспирно.

Липите тихо си танцуват

с ветреца , който си подухва. 

Припалват се автомобили

за път се стягат по села и вили.

 

Поглеждам аз в гардероба

и обличам лятна роба.

Тениска си слагам нова,

шорти и сандали си обувам.

И излизам на разходка, 

сред природата с походка.

Там в гората тъй прохладна

малко свежест ще открадна.

Чуриликат птички пойни,

сред лъчите слънчеви и знойни.

Растения растат чудесни,

изобилни , още росни.

Блика изворче планинско,

шуми и шушне долу в ниско.

Влага търси всичко живо

и зажадняло е за пиво.

 

Срещам хора тъй прекрасни

всеки  хладничкото търси.

Някой са с велосипеди

карат бързо по напреде.

Старци движат се полека

за здраве , спорт и утеха.

А на фитнес уреди отсреща

и на средна възраст мъж се среща.

Дами с екипи нагласени

тренират вече припотени.

И бегачи тук се срещат

нагоре тичат и пак се връщат.

А дечица малки щъкат

и играчки с тях си мъкнат.

Майките им любвеобвилно 

държат ги за рачица нежно.

 

Лято хубаво и горещо

придаваш на човека нещо...

Хората са тъй засмени и ясно

е небето синьо и прекрасно.

Открива се надежда нова

кипи животът във обнова.

Пожълтяха всички ниви,

цветни , пъстри и красиви.

Миришат растения цъфтящи,

пъплят животинките жужащи.

Дръвчета с изобилен плод

се кипрят под небесний свод.

Децата ведри и засмяни 

улисани в игри са засияли.

Лято хубаво , горещо и зряло

събуждаш ти сърце заспало.

 

 

 

 

© Митко Бургазов Малчо Малешков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??