Лято и зима в сърцето ще има
Когато лятото отмина,
поисках много люта зима –
безкраен сняг да ни вали,
премрежил нашите очи.
Във преспи снежни да се губим,
умът си даже да изгубим.
Да караме шейни и ски
и времето да си лети.
Със Шаро снежен и писана
да бъдем някъде в Балкана.
Със лифт до връх да се качим,
без много да се изморим.
Но пак във нощите студени
да си припомням летни сцени
и спомени да оживяват,
и много да ме забавляват.
Да нося лятото в сърцето,
когато снежно е небето.
Да зная, че след люта зима
морето синьо ще го има.
Пазете спомени красиви,
защото правят ни щастливи!
Във летен или зимен ден
изпращам ви привет от мен!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.
The work is a contestant:
С летните спомени в лютата зима, сред страшните преспи игри пак ще има! »