Jun 15, 2022, 10:13 PM

Лято в сърцето 

  Poetry
376 2 6

През лятото съблякох тъгата.

Най - после смелост събрах…

С тази спътница толкова стара

май доста дълго вървях.

 

Без нея сякаш не съм същата -

пременена в лятна одежда.

Душата ми - слънчева, пъстра,

е нашарена със светла надежда.

 

Преоткривам света в слънце и цвят,

в златните запалени утрини,

в светулки, които нощем валят,

в нестинарски парещи въглени!

   

Нося лято и песен в душата си

от планински потоци, щурци,

от звучните чанове на стадата  

и от омайните птичи трелѝ.

 

По наклона на времето спряла

безоблачно е на есента ми небето.                 

По-слънчева, златна и зряла,

с нов спътник – лято в сърцето!

 

 

© Даниела Виткова All rights reserved.

The work is a contestant:

Ноти за лятна песен »

20 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??